Què és el Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia?

És un grau universitari oficial de la Universitat de Girona impartit per l’Escola Universitària ERAM des del 2001.

El grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia (GCAM) ofereix un pla d’estudis únic, innovador i diferenciador en el camp del disseny, el multimèdia i els audiovisuals.

És un estudi homologat del Ministerio de Educación y Ciencia.

Un pla d'estudis únic i transversal

El pla d’estudis del GCAM està dissenyat en base a tres àmbits principals: la idea, l’eina i l’expressió.

La idea és l’àrea del coneixement.

L’eina és l’àrea instrumental i metodològica.

L’expressió és l’àrea dels llenguatges expressius.

El pla d’estudis està estructurat en base a aquests tres àmbits i cada una de les assignatures les podem agrupar en un d’ells.

Quants crèdits hi consten?

El GCAM consta de 240 crèdits ECTS (European Credit Transfer System) i està dividit en quatre cursos. El crèdit és la unitat de mesura de la càrrega acadèmica de les assignatures.

Els dos primers anys es realizen matèries generalistes i en els dos següents matèries d’especialització. Per tant, durant el primer i segon curs es realizen les assignatures de caràcter obligatori (OB) i bàsiques (B) per aconseguir un coneixement transversal.

En canvi, durant el tercer i quart curs, a més d’assignatures (OB), es realitzen les assignatures optatives (OP) per aconseguir l’especialització segons l’itinerari triat d’entre els 5 que s’ofereixen: cinema, fotografia, disseny gràfic, disseny interactiu i animació, 3D i VFX.

Amb aquesta fòrmula aconseguim l’objectiu de formar professionals polivalents i amb una mentalitat interdisciplinària però que tenen com punt difenciador una especialització.

A banda de les optatives incloses en el pla d’estudis, l’ERAM ofereix a l’alumnat seminaris i workshops. Aquesta formació és opcional, i permet a l’alumnat reforçar la seva especialització en l’àmbit escollit. D’altra banda aquesta oferta es va adaptant a les necessitats de la ràpida transformació del sector (nou coneixement) i a la demanda de l’alumnat.

Doble titulació

Un cop finalitzats els estudis, l’alumnat té l’opció de realitzar un Top Up (doble titulació) a diferents universitats internacionals.

Avantatges:

Obtenir una doble titulació, gran experiència de vida, un domini perfecte de l’idioma i aprofundir en l’especialització que hauran escollit previament d’entre els cinc itineraris: cinema, fotografia, disseny gràfic, disseny interactiu i animació, 3d i VFX. Així l’estudiant podrà acabar d’especialitzar-se en el sector professional que trii.

Una professió de futur

El nostre sector permet a l’alumnat iniciar-se en el sector laboral promptament durant la seva etapa d’estudiant a través de la nostra borsa de treball.

Aquesta experiència sumada a les pràctiques obligatòries i a l’assessorament del tutor/a de pràctiques, és garantia d’una ràpida inserció laboral de l’alumnat dins el camp de l’economia digital.

Així es reflecteix a les enquestes fetes per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) que avalen que el Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia de l’ERAM té una ocupació plena.

Segons el llibre blanc per el disseny de les titulacions universitàries en el marc de l’economia digital elaborat per l'AQU, la branca digital és un dels sectors que tindrà més creixement i més alta ocupació en el futur.

Si vols comprovar tot el que t’hem ensenyat només has d’entrar a la web i anar a l’apartat d’ambaixadors i showroom per veure la gran varietat de treballs i sectors als quals pots aspirar per fer que la teva afició es transformi en professió.

Endinsa’t a l’univers ERAM! Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia, una professió de futur.

Coneix les beques i finançament

Finançem tota la carrera

Logotip ERAM
whatsapp