Pere Puigbert guanya el premi al millor documental a la SEMINCI amb "El vent que ens mou"

El documental està produït per David Gimbernat amb la seva productora DDM Visual.

El vent que ens mou, un llargmetratge realitzat per Pere Puigbert, ha estat guardonat i estrenat a la secció DOC. Espanya de la 66a Seminci el passat dijous 28 d'octubre, amb el seu productor i company David Gimbernat que ha conclòs el film com “una petita joia”. Junts han lluitat pel seu projecte fins al final i han aconseguit una gran feina.


Aquest llargmetratge narra la història de diferents persones que comparteixen un mateix territori i llegat cultural, no obstant compten amb diferents vides i contratemps, on és el fred i sobrit vent del nord de Catalunya el que els connecta, fent així referència a la clau de la història “el vent que ens mou”. Aleshores, es deixa clara la intenció partint d'un aspecte més local per parlar un tema que ens sobrepassa, on el concepte del vent és el fil conductor de tota la història.

El director, a l'entrevista que fa amb #66Seminci a YouTube, comenta frases com No es tracta d'entendre, sinó de sentir o es tracta de tancar cicles, de despullar-se davant de la càmera, aquell vent que ens mou. És així com defineix aquest projecte, una realitat més enllà de nosaltres, on és el vent el que connecta amb el nostre interior i el de les altres persones. A més d'afegir que, aquest documental mostra la seva màxima essència al costat de la presència de la seva família, especialment la seva àvia i el seu fill, dedicant-hi aquest llargmetratge, principalment.


Els productors han demostrat la seva alegria i agraïment a la sala per compartir amb ells la projecció Hem d'agrair que estigueu aquí perquè és on tot pren sentit, va manifestar Puigbert. D'altra banda, David Gimbernat va expressar la seva felicitat de formar part de Seminci Estem molt contents d'estar en aquesta ciutat que mima tant el cinema i, sobretot, aquest tipus d'art que ens costa tant de fer, va afegir.

 

Moltes felicitats companys!

whatsapp