Disseny, arts escèniques i multimèdia protagonistes en el projecte que presenta l’ERAM- UdG a Temps

L’escola Universitària ERAM, juntament amb la Universitat de Girona i l’escola superior de moda Qstura s’uneixen per a la creació d’un projecte expositiu internacional dins la 67a edició de Temps de Flors

Tres centres d'educació superior s’uneixen junt amb més de 50 dissenyadors de tot el món per reflexionar sobre l’educació a través de la imatge


Isidre Ferrer, Andreu Balius, Piotr J.Kunce, o Patrycja Longawa entre els dissenyadors que han participat en l’exposició. 


Dissabte 7 de maig a les 16 h tindrà lloc la inauguració del projecte amb una taula rodona sobre aprendre a través del joc i sobre l'educació del disseny gràfic. Participen el Prof. Chang Sik Kim, Boris Kochan, Lefteris Heratakis Martin Liu i Lia Vilahur. A continuació s’inaugura un espectacle escènic Roselles a la testa obert a tot el públic.


Tres centres d'educació superior s’uneixen junt amb més de 50 dissenyadors de tot el món per reflexionar sobre l’educació a través de la imatge. Sota el lema Fem florir l’Educació, l’Escola Universitària ERAM - UdG, la China Europe International Design Culture Association CEIDA, juntament amb el professor Chang Sik Kim de San Jose State University han treballat en una exposició amb 50 cartells creats per dissenyadors i dissenyadores de prestigi internacional. L’exposició es podrà veure de forma gratuïta del 7 al 15 de maig en el claustre de Sant Domènec de la Universitat de Girona, està comissariada per Lia Vilahur Chiaraviglio i Chan Sik Kim.


L’exposició es realitza contemporaneament a les ciutats xineses de Zheng- zhou i Shangai.


La inauguració tindrà lloc el dissabte 7 de maig a les 16 hores, comptarà amb una taula rodona sobre el tema i continguts de la exposició i a continuació es realitzarà l’espectacle Roselles a la testa a càrrec dels estudiants d’arts escèniques de l’Escola Universitària ERAM - UdG i amb la participació de Qstura encarregats de l’elaboració de tot el vestuari de l’espectacle. Roselles a la testa, és una peça breu en tres actes que gira al voltant de tres temes musicals: Drones, del grup Muse; Cançó 7a en colors, de Pau Riba; i la cançó tradicional bretona Les loups. Aquestes peces, obren la porta a un viatge / homenatge a la vida i els seus cicles, als naixements i als renaixements, tot recordant-nos que sempre acaba tornant la primavera i que l’educació des de la creativitat, en qualsevol dels àmbits, té tanta capacitat per fer-nos florir com el sol. Per la inauguració es comptarà amb la presència de Martin Liu Director de CEIDA, els comissaris de l’exposició Lia Vilahur Chiaraviglio i Chan Sik Kim, el director de l’ERAM - UdG Miquel Bisbe, la directora de Qstura, Sílvia Castelló i X de la Udg.


Dels cinquanta artistes participants, procedents de més de vint països, destaca; Isidre Ferrer, Premi Nacional de Disseny Espanyol 2022 i un dels professionals més destacats en el panorama del disseny actual, també comptem amb el reconegut dissenyador català Andreu Balius, pioner a Espanya en el disseny digital de tipografies. Carolina Trebol, professora associada a l’ERAM - UdG i que ha treballat per Andergraun films, Google Web Fonts, Fundació FC Barcelona, ​​Museu d'Història de Catalunya, Museu d'Art de Girona, Companyia de Dansa Malpelo, Siwa Produccions, Bòlit. Centre d'Art Contemporani de Girona, entre molts d’altres. 

Del panorama internacional, destaquen; Piotr J.Kunce dissenyador polonès i autor de més de 20 grans exposicions individuals a països com Bèlgica, Brasil, Xile, Finlàndia, França, Iran, Mèxic, Alemanya, Eslovàquia, Ucraïna, EUA. Procedent d’Israel, destaca Kobi Franco, professor de la universitat israeliana shenkar i guanyador del premi a l'excel·lència pel Type Director Club 2022 amb el projecte experimental de tipografia amb codi "laboratori de Tipografia Molecular". 

També ha participat Ki-heun Shur professor al Departament de Disseny Visual de la Universitat Gachon (1988-2018) i de la que va exercir com a degà de la Facultat d'Art i Disseny. En la seva trajectòria ha dissenyat més de 2000 llibres i nombroses publicacions.  A més, va ser president de la Societat Coreana d'Art i Disseny (2012-2014) i president de l'Associació de Disseny d'Informació Visual de Corea (2006-2007). Va guanyar els Korea Design Awards (Geunjeong Packaging, Medal for Merit, 2015) i Korea Culture and Art Award (Categoria Art, President Award, 2008).

De Shangai, comptem amb Liu Xin, professor associat i mestre tutor de l'Acadèmia de Belles Arts de Xangai; membre del Ministeri d'Educació Expert en Avaluació de Centres de Grau i reconegut artista-dissenyador xinès.

I per acabar també s’ha comptat amb joves dissenyadors que estan tenint molt d'èxit com la Patrycja Longawa, Naandeyé García Villegas o el Viktor Kovalenko

Fem florir l’educació, és una mostra que permet repensar el paper del disseny i l’educació visual en la formació per a un futur millor compartint valors ètics i bones pràctiques en la comunicació gràfica. Amb un missatge transgressor i positiu sobretot per la generació més jove. Ens sentim molt honrats de poder mostrar aquesta exposició al món, per ser capaç d’elevar el nivell de la ciutat i reforçar la progressió del moviment educatiu i cultural de Girona.

Països participants: Xina, Japó, Corea, Singapur, Egipte, Israel, Malàisia, Indonèsia, Xipre, Equador, Mèxic, Argentina, Espanya, Grècia, Polònia, Suïssa, Dinamarca, Gran Bretanya, Estats Units, Rússia.

 

 

Per a més informació: http://international.eram.cat/workplay/exposition

 

whatsapp