L’aprenentatge per descodificar la narrativa audiovisual

Treball final de grau

DESCRIPCIÓ

El projecte consisteix en la creació d’una aplicació que mitjançant el joc ensenyarà als usuaris a analitzar el color del contingut audiovisual, a través de pel·lícules. Aquesta aplicació constarà de minijocs, que conduiran a través de l’anàlisi de diverses pel·lícules a l’usuari. Aquest interactuarà activament per descobrir el significat de cada color.

Les noves generacions són bombardejades contínuament pel contingut audiovisual, però no reben cap formació que els ajudi a comprendre la narrativa audiovisual. Per tant, continuen sent espectadors passius i, per tant, manipulables. El projecte està concebut per millorar aquesta situació, donant eines als estudiants i als centres educatius per ajudar als alumnes a desenvolupar la mirada crítica davant d’aquests mitjans. La narrativa de l’audiovisual és tan àmplia que és inabastable en un projecte, per això tinc la intenció de focalitzar-lo en una de les seves eines, el color.

Per transmetre aquesta informació, faré servir un joc. Mentre juguem, deixem que l’alumne aprengui contingut concret i, alhora, estimulem l’energia mental, augmentant així la seva motivació. Per fer-ho, realitzaré un grup de tallers per descobrir el que és intrínsecament divertit de veure i comprendre els missatges de les pel·lícules. Aquests tallers seran útils per construir els minijocs que faré servir per ensenyar el color en el context narratiu audiovisual.

DATA

21.06.2021

PROFESSORS

Carolina Rúa

AUTOR

Laura Bisbe

App flow vídeo

EQUIP

Laura Bisbe

Laura Bisbe

PROFESSORS

whatsapp