Ateneu Popular Salvadora Catà: construïnt poder popular

Treball final de grau

DESCRIPCIÓ

L’estudi principal del projecte se centrarà en la realització d’un curtmetratge videoactivista d’una causa social, concretament sobre el perill de desnonament de l’Ateneu Popular Salvadora Catà de Girona i la seva tasca referencial a la ciutat. Aquest es realitzarà amb l’ajuda col·lectiva de l’assemblea del projecte com a eina de visibilització i conscienciació.


S’estudiarà l’eina de l’audiovisual activista, conegut com a videoactivisme, com i per què es visibilitzen les lluites socials i quines estratègies comunicatives utilitzen, i el paper del videoactivisme 2.0 en l’actualitat. Aquesta recerca es farà a partir de documents teòrics però també de l’anàlisi d’exemples audiovisuals.

L’any 2015 els col·lectius anticapitalistes de la Ciutat de Girona en el transcurs de la manifestació de l’1 de Maig, okupaven una antiga oficina bancària de Caja Sol a la Plaça Josep Pla. Desenes de col·lectius i entitats van implicar-se en el projecte, fent de l’Ateneu Popular Salvadora Catà un projecte popular i d’autogestió de referència, amb una gran capacitat mobilitzadora. El 2019, el projecte reb una demanda de desallotjament presentada per la propietària de la finca, Building Center (filial de CaixaBank).

DATA

28.12.2020

PROFESSORS

David Gimbernat

AUTOR

Isabel Pérez

Cartell

Dossier

PROFESSORS

EQUIP

Isabel Pérez

Isabel Pérez

whatsapp