Sílvia Escuder Vilaltella

Interpretació

Cinema
Recerca
Interpretació
Formació
+-

Impartirà les assignatures de Tècniques de la veu i el cant i de Reproducció del comportament humà conjuntament amb Agnès Monferrer i Xicu Masó.

Llicenciada en Art Dramàtic (Institut del Teatre de Barcelona) i Postgrau de Pedagogia Teatral l'any 2007 a la Universitat de Vic Té el títol de música (solfeig i harmonia, 1986) i el títol elemental de piano pel Conservatori de Girona. És diplomada en història per la Universitat de Barcelona (1993).

Va obtenir la Beca d'estudis de reciclatge actoral l'any 1997 (Generalitat de Catalunya) i en el curs 2000-2001 (Beca Fullbright) cursades a Nova York (EUA). D'aquesta manera va prosseguir la seva formació com a intèrpret amb diverses estades a Nova York: entre agost de 1997 i juliol de 1998 va estudiar Tècniques de dansa i moviment corporal amb Barri Estes; teatre musical amb Virginia Gibson i interpretació amb Carol Goodheart, Salem Ludwig i Jeanne Kaplan, a més de dicció anglesa amb Ruth Berkovitch, tot això en el Herbert Berghof Studio de Nova York. El 1999 va realitzar un curs de doblatges per postgraduats de l'Institut del Teatre, impartit per Jaume Comes.

Durant el curs 2000/2001 va completar la seva formació a Nova York. A més d'un nou curs complet en el H.B. Studio amb Carol Goodheart i Barri Estes, va realitzar assignatures d'esgrima amb Joe Daly i tècnica vocal i cant amb Jack Waddell.

Durant el mateix curs va ingressar a la Sity Company (NY) on va rebre formació en el Suzuki training (nivells elemental i superior) i Viewpoint (nivells elemental i superior) durant un trimestre. També va rebre formació en l'Actors Center de Nova York, amb Slava Dolgatchev (Tècnica avançada); Jed Diamond (interpretació de Shakespeare); Jane Nichols (comèdia física i clown); Per Brahe (màscara) i Felix Ivanov (Moviment actoral). En la mateixa ciutat va realitzar cursos d'interpretació per a cinema i televisió a la School for film and Television i a la Stella Adler School a més d'un curs de Commedia dell'arte amb Lydia Biondi i Enzo Aronica a la GLB.

Ha treballat com a actriu de teatre i cinema en reconegudes produccions en Catalunya , en l'àmbit nacional i internacional amb F/X Productions (Científicamente Perfectos, 1995), BB Productions (Veïnes, 2007) o NYUniversity (Roosvelt Island, 2000). Ha treballat també en sèries de televisió com El Cor de la Ciutat (2004) o Secrets de família (1995). També és professora i directora de teatre dirigint espectacles com Desitjar viure en un país sense vent, de Ferran Joanmiquel (2012), o Ismene Apres Creont, de Janot Carbonell (2011).

Com a actriu ha treballat en diverses produccions a les ordres de Xicu Masó (Molière), Lurdes Barba (Víctor Català), Lluís Burset o Lluís Baulida.

whatsapp