Pere Puigbert Esponellà

Cinema

Cinema
Formació
+-

-Màster Universitari en Educació Inclusiva (Premi Extraordinari), Universitat de Lleida, 2019

-Bachelor en Media Production (First Class Honours), University of Notrhampton, 2011

-Curs d'especialització en Edició digital no lineal per a Cine, Vídeo i Televisió a l’Institut Superior de Disseny, 2006

-Graduat en Realització Audiovisual i Multimèdia, Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (Premi Extraordinari), 2005

 

Trajectòria professional
+-

Ha treballat com a muntador en productores de cine i televisió. Actualment, treballa com a realitzador audiovisual, i ho compagina amb la seva tasca com a docent a l’ERAM.

L’apassiona “crear poesia” a través de l'art audiovisual, i això s'ha plasmat en el seu cine. Un exemple és el projecte audiovisual Anima Naturae, que va guanyar un Premi G! de comunicació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona (2014). Aquest projecte es va convertir en una exposició audiovisual itinerant al llarg del 2015-16.
 
La natura és un tema central en els últims treballs que ha realitzat, ho veiem en el curt poètic Phantasma. Aquest audiovisual experimenta amb el so, fent ús de la tècnica de gravació binaural, cercant un contrast entre l'eco de la societat moderna i el so de la natura.
 
També ha guanyat premis com el del Festival de Cinema de Girona (2009), amb Tomàs Mallol: les meves reflexions, o un premi Nanook del festival Curt.doc (2013) amb el curtmetratge Després de la Pluja. Un altre dels seus treballs és Fades, un migmetratge coproduït amb Televisió de Catalunya i emès en el programa “Taller.doc”, al Canal 33.

Un dels últims treballs que ha realitzat és Fluvius, un viatge al cor del riu Fluvià. Ha estat seleccionat en festivals internacionals i ha format part d'una exposició audiovisual itinerant al llarg del 2021.

El vent que ens mou (2021) és el primer llargmetratge que ha dirigit, i amb el que ha guanyat el Premi Doc.España a la SEMINCI. La pel·lícula s'endinsa a la regió de l'Empordà, i amb una mirada poètica ens mostra el dia a dia d'unes persones que habiten aquest territori ventós al nord de Catalunya, i que fan visible un patrimoni cultural que batega i es preserva a través del llegat entre generacions familiars.

 

 

FILMOGRAFIA

com a director de documentals

2021: "El vent que ens mou"

2020: "Fluvius"

2017: "Phantasma"

2015: "Anima Naturae"

2011: "Després de la pluja"

2008: "Tomàs Mallol, les meves reflexions"

2007: "Fades"

2006: "Una tarda més"

2006: "Cançó del temps"

2005: "Intimitat Compartida"

 

com a muntador de llargmetratges documentals

2017: "A la caça", de Pere Solés i David Gimbernat

2016: "Feliç Mil Aniversari", de Pere Solés i David Gimbernat

2013: "Entre Maestros", de Pablo Usón

2010: "Una realidad paralela", de Daniel Hernández, Dolors Martorell i Pablo Usón

 

 

whatsapp