Maurici Jiménez Ruíz

Cinema

Cinema
Producció
Direcció de fotografia
Formació
+-

Doctor en Filosofia (PhD)  per a la University of Northampton (Regne Unit), Master en Arts per a la University of Lincoln (Regne Unit), Diploma d'Especialització en Comunicació Audiovisual i Multimédia per l'Escola Universitària ERAM - Universitat de Girona, Diploma d'Especialització en Direcció de Fotografia per IDEP de Barcelona - Universitat Abat Oliba, Diploma d'Especialització en Guió i Direcció de Cinema per Escola Relacions Públiques - Universitat de Girona, i Técnic de Grau Mig en Disseny Gràfic i Autoedició - Escola de Belles Arts d'Olot.

Doctor en Filosofia (2016), becat per el Banc Santander i amb el suport de beca ERASMUS, amb la tésis presentada a la University of Northampton 'Culture vs Commerce: New Strategies for the Internationalization of Catalan Cinema.

Master en Arts (2010), en la especialitat d'audiovisual, amb el suport de beca ERASMUS, amb el treball final de master presentat a la University of Lincoln 'Design of Audiovisual Content in High Definition'.

 

 

Trajectòria professional
+-

Crea el 2003 DDM Visual, productora d'audiovisuals i interactius, essent gerent i productor fins al desembre de 2009, on produeix audiovisuals que aconsegueixen premis i seleccions en festivals internacionals com Gijón, Sant Sebastià, Rotterdam, BAFICI, San Diego, Nova York o Toronto entre d'altres, i productes transmèdia d’entreteniment i educatius que són exportats a Noruega, Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Regne Unit o Alemanya.

Des de llavors simultanieja l'activitat professional amb l'exercici docent com a coordinador, tutor de projectes i professor d'operativa de càmera i il·luminació i de producció audiovisual a l'Escola Universitària ERAM - Universitat de Girona; i treballa com a productor independent vinculat a empreses del sector audiovisual a Catalunya i de la resta de l’estat, portant la direcció de producció de projectes audiovisuals i transmèdia com són la websèrie Probando, Probando, la sèrie transmèdia Chessboxing, el documental Interface El Bulli, llargmetratges com Darrera la porta, L’Artèria Invisible, Ara o Sant Martí, i producció publicitària per marques com El Corte Inglés o Media Markt.

El 2011 crea ERAM Medialab, productora d'audiovisuals i interactius que neix amb l'objectiu de desenvolupar projectes Media-TIC i de fer recerca en comunicació turística amb empreses del sector audiovisual i de serveis. Des del 2011 ha produït audiovisuals d’explotació televisiva, apps i portals web de contingut educatiu, i contingut transmèdia de divulgació turística.

Va ser soci fundador de l'ARPAGI - l'Associació de Realitzadors i Productors Audiovisuals de Girona, de la qual va ser president fins al 2010, secretari del grup de treball territorial de Girona del Fòrum d'entitats de les persones usuàries de l'audiovisual del CAC - Consell de l'Audiovisual de Catalunya fins al 2013, i vocal territorial de la junta de govern del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya – CPAC fins al 2016.

En l'àmbit polític ha estat Primer Tinent d’Alcalde i Regidor de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro en la legislatura 2015-2019; i membre del consell d’administració de Ràdio Platja d’Aro.

Actualment és Alcalde i responsable de les àrees d’Hisenda, Comunicació i Seguretat Ciutadana de Castell-Platja d’Aro, president del consell d'administració de Ràdio Platja d'Aro, i Conseller Terriotorial de la Federación Española de Municipios y Provincias.

 

 

RECERCA
+-
  • Jiménez Ruíz, Maurici Bisbe, M., Molner, E., Jiménez, M. 2019 - Public intellectuals, political satire and the birth of activist public relations: The case of Attic Comedy Public Relations Review, PUBRL_2018_563_R1 Article Revista
whatsapp