Marc Plana Botey

Guió

Cinema
Guió
Recerca
Formació
+-

Professor, realitzador i investigador al grup de recerca SGR GEHUCT del departament de filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Com a PROFESSOR, ha treballat a diferents escoles i ha tutoritzat l’execució de curtmetratges a l’ERAM i a la universitat de Staffordshire.

Com a guionista i REALITZADOR, ha escrit des de dibuixos animats fins a ràdio, documentals o curts per Neptuno, Minnim, TV3 o la Ser. Destaca la realització de la sèrie documental L’Excusa, Premi MAC 2010. Ha produït i dirigit el curt Hoste (2021).

Com a INVESTIGADOR, va realitzar amb beca FI la tesi en el departament de filosofia de l’Autònoma, titulada La Il·lusió de Llibertat al cinema mainstream. Ha treballat també en diversos grups d’investigació en filosofia ètica i moral del departament de filosofia de la UAB: “Justícia i democràcia: cap a un nou model de solidaritat”, “La construcció de la ciutadania en l’ètica contemporània” i “Fraternitat, Justícia i democràcia”. El seu centre d’interès són les dinàmiques de construcció de conceptes i de pràctiques polítiques en el coneixement comú, -en particular, els mitjans-, que converteixen la quotidianitat en vector (discret però massiu) d’injustícia i desigualtat. Publicacions destacades: "The Deliberated Decision in Children's Mainstream Cinema: On Socialization in the Discourse of Freedom", Journal of Screenwriting, Intellect (en procés d'edició, novembre 2021).

Des d’una perspectiva similar, ha treballat i col·laborat en diversos projectes socials, principalment a l'Amèrica Llatina.

Projectes dels alumnes

Previ Següent
whatsapp