Eduard Molner Closas

Recerca

Cinema
Recerca
Creació escènica
Formació
+-

Doctor en història, programador cultural i escriptor. Cap d’estudis del grau en Arts escèniques de l'Escola Universitària ERAM adscrita a la UdG, professor de literatura dramàtica.

Doctor en història de Cum-Laude (2017) amb una tesi presentada a la Universitat de BarcelonaEl Paral·lel fent país : impacte i percepció de l’oferta escènica de Paralel 1892-1936. Llicenciat en Geografia i Història: especialitzat en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i Postgrau en gestió cultural, per la Universitat Pompeu Fabra

Comissari de l’exposició Paral·lel 1894-1939 barcelona i l’espectacle de  la modernitat, que es va poder veure al centre de Cultura Contemporània de Barcelona, des de novembre de 2012 fins al mes de febrer de 2013, amb Xavier Albertí (premi de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya i Aplaudiment FAD Sebastià Gasch 2013). Col·abora regularment al suplement Culturas de La Vanguardia i ha col·laborat a les revistes Pausa, Hamlet, Avenç, BCN Metropolis, Serra d’Or, el diari Avui o la revista Altair. També ha participat en projectes editorials d’Enciclopedia Catalana i de l’Institut Ramon Llull. Ha estat productor de dues edicions del Festival de Músiques Contemporànies organitzat per l'Auditori de Barcelona i responsable de continguts del departament de comunicació del Teatre Lliure. Entre el 2005 i el 2009 va programar més de 500 actes del cicle de conferències sobre la lectura Vine a fer un cafè amb... i també va programar el cicle de teatre It Emergents entre 2010 i 2016 produït pel Festival Grec, Firatàrrega, Temporada Alta i l'Institut del Teatre. Ha assessorat la programació teatral del festival Kosmopolis 2011 i ha estat professor a l’Institut del Teatre.

Recentment ha estat guardonat amb la primera edició del Premi Teresa Cunillé al millor estudi sobre la història del teatre català (novembre 2019)

Forma part de l'equip d'investigació del projecte de recerca Pleasurescapes. Port Cities’ Transnational Forces of Integration finançat per l'Agència Estatal d'Investigació (AEI) . Referència: PCI2019-103743 3. 

Forma part de l'equip d'investigació del projecte de recerca "Móns virtuals al cinema dels orígens: dispositius, estètica i públic" finançat (qualificació A) per l'Agència Estatal d'Investigació (AEI). Referència: PGC2018-096633-B-I00. L’investigador principal és el professor de la Universitat de Girona Ángel Quintana Morraja.

Selecció d’algunes publicacions:

· Bisbe, M., Molner, E., Jiménez, M. (2019) "Public intellectuals, political satire and the birth of activist public relations: The case of Attic Comedy" Public Relations Review. Ref: PUBRL_2018_563_R1 
· Molner. E. (2014) "Theatre and performance in small nations" Catalan Journal of Communication & Cultural Studies. Tarragona, Spain, Rovira i Virgili University,  Pp. 153-163.
· Molner, E. and Albertí, X. (2012) Carrer i escena. El Paral·lel 1892-1939. Barcelona, Spain, Viena Edicions.
· Molner, E. (2009).  Sala Beckett 20 anys. Tarragona, Arola editors 
· Molner, E (2009). Pròleg a Lleons and La América de Edward Hopper, de Pau Miró and Eva Hibernia. Barcelona, Editorial Proa.

RECERCA
+-

Doctor en historia, programador cultural i escriptor. Cap d’estudis del grau en Arts escèniques de l'Escola Universitària ERAM adscrita a la UdG i professor de literatura dramàtica.

Doctor en història contemporània, Cum-Laude (2017) amb una tesi presentada a la Universitat de Barcelona: El Paral·lel fent país : impacte i percepció de l’oferta escènica de Paralel 1892-1936. Llicenciat en Geografia i Història: especialitzat en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i Postgrau en gestió cultural, per la Universitat Pompeu Fabra. Recentment ha estat guardonat amb la primera edició del Premi Teresa Cunillé al millor estudi sobre la història del teatre català (novembre 2019).

Comissari de l’exposició Paral·lel 1894-1939 Barcelona i l’espectacle de  la modernitat, que es va poder veure al centre de Cultura Contemporània de Barcelona, des de novembre de 2012 fins al mes de febrer de 2013, amb Xavier Albertí (premi de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya i Aplaudiment FAD Sebastià Gasch 2013). Col·labora regularment al suplement Culturas de La Vanguardia i ha col·laborat a les revistes Pausa, Hamlet, Avenç, BCN Metròpolis, Serra d’Or, el diari Avui o la revista Altair. També ha participat en projectes editorials d’Enciclopèdia Catalana i de l’Institut Ramon Llull. Ha estat productor de dues edicions del Festival de Músiques Contemporànies organitzat per l'Auditori de Barcelona i responsable de continguts del departament de comunicació del Teatre Lliure. Entre el 2005 i el 2009 va programar més de 500 actes del cicle de conferències sobre la lectura Vine a fer un cafè amb ... i també va programar el cicle de teatre It Emergents entre 2010 i 2016 produït pel Festival Grec, Firatàrrega, Temporada Alta i l'Institut del Teatre. Ha assessorat la programació teatral del festival Kosmopolis 2011 i ha estat professor a l’Institut del Teatre.

Forma part de l'equip d'investigació del projecte de recerca Pleasurescapes. Port Cities’ Transnational Forces of Integration finançat per l'Agència Estatal d'Investigació (AEI) . Referència: PCI2019-103743 3. També forma part de l'equip d'investigació del projecte de recerca "Móns virtuals al cinema dels orígens: dispositius, estètica i públic" finançat (qualificació A) per l'Agència Estatal d'Investigació (AEI). Referència: PGC2018-096633-B-I00. L’investigador principal és el professor de la Universitat de Girona Ángel Quintana Morraja.

Selecció d’algunes publicacions:

· Bisbe, M., Molner, E., Jiménez, M. (2019) "Public intellectuals, political satire and the birth of activist public relations: The case of Attic Comedy" Public Relations Review. Ref: PUBRL_2018_563_R1

· Molner. E. (2014) "Theatre and performance in small nations" Catalan Journal of Communication & Cultural Studies. Tarragona, Spain, Rovira i Virgili University,  Pp. 153-163.

· Molner, E. and Albertí, X. (2012) Carrer i escena. El Paral·lel 1892-1939. Barcelona, Spain, Viena Edicions.

· Molner, E. (2009).  Sala Beckett 20 anys. Tarragona, Arola editors

· Molner, E. (2009). Pròleg a Lleons i La América de Edward Hopper, de Pau Miró i Eva Hibernia. Barcelona, Editorial Proa.

whatsapp