New media art

DESCRIPCIÓ

Aquest taller és un acostament al new media com a gènere artístic. Els nous mitjans, com el software, els dispositius sonors i/o de transmissió de dades, entre d’altres, permeten una major expansió de la pràctica artística i dels seus llenguatges. El curs mostrarà com la utilització d’aquests mitjans esdevé indispensable en el context contemporani i oferirà les eines i recursos necessaris per a comprendre aquesta disciplina tant a nivell teòric com pràctic.

Fidel Garcia és una artista multimèdia cubà que treballa en la intersecció entre art, ciència i política. Garcia qüestiona els sistemes amb una visió crítica sobre la realitat social i desenvolupa una accessibilitat anònima en l’entorn digital, contra el control de l'estat i el totalitarisme corporatiu. La seva pràctica consisteix en la creació de dispositius fets amb new media que recullen fluxos d’informació que serveixen per denunciar aquests mecanismes de control als quals estem sotmesos.

La primera part de la sessió serà una introducció a aquests nous mitjans des de la seva trajectòria com a artista, visitant alguns exemples d’altres creadors i a partir dels interessos dels participants. En aquest bloc l’artista proporcionarà materials a nivell teòric per a la producció dels continguts.
Les dues hores restants es dividiran en una hora per al disseny i una altra per a la realització d’un exemple pràctic. Els participants desenvoluparan una obra a partir de les seves experiències, i a partir de les eines que facilitarà el propi artista (amb software com White Noise o Spyder).

Durant el curs es mostraran les opcions d'accedir al media, ja sigui mitjançant l'aprenentatge pròpiament d'aquest o des de la deconstrucció del mateix, de cares a entendre'l així com la seva utilització des d'un procés de col·laboració.

 

Logotip ERAM

M'agradaria estar informat de les novetats

Subscriu-te al butlletí electrònic de l'ERAM