Ferran Altarriba

Ferran Altarriba

ferranaltarriba@gmail.com

http://www.ferranaltarriba.com

Disseny interactiu

Disseny interactiu, Investigació

Un cop acabats els estudis a l'ERAM, en Ferran va cursar un Top-up en Interactive Design a la University of Lincoln (UK). Després de graduar-se, es va traslladar a Pittsburgh (Pennsylvania, Estats Units) per treballar com a investigador visitant al Robotics Institute de Carnegie Mellon University, on va combinar tasques de I+D, creativitat i disseny de continguts transmedia. Paral·lelament, en Ferran va seguir desenvolupant la seva línia de recerca, incloent la publicació d'artícles acadèmics, duent a terme tasques docents a IEBS Business School, o establint col·laboracions amb diverses institucions (p.ex. l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO))

A continuació, en Ferran es va traslladar a Dinamarca per cursar un Master of Science en IT Product Design, a la University of Southern Denmark, on es va especialitzar en Disseny Participatiu. En Ferran va dur a terme la seva tesi final de master a elBulliLab, en col·laboració amb en Ferran Adrià, on va investigar el potencial del joc i la interacció social com a potenciadors de l'experiència gastronòmica. Un cop acabats els estudis de master, en Ferran va rebre la prestigiosa Beca d'estudis de postgrau de La Caixa, la qual va permetre a en Ferran traslladar-se a Santa Cruz (Califòrnia, Estats Units) per continuar la seva carrera acadèmica.

Actualment, en Ferran està cursant un Doctorat en Tecnologies Interactives (PhD in Computational Media) a la University of California Santa Cruz, i forma part del grup de recerca Social and Emotional Technology Lab liderat per Katherine Isbister. La seva recerca té com a objectiu descobrir noves formes de dissenyar tecnologia d'ús comú per tal que no només respongui a aspectes funcionals o productius, sino que també doni resposta a les necessitats socials, lúdiques i emocionals de les persones. Com a part de la seva recerca acadèmica, en Ferran ha publicat les seves troballes a conferències d'ampli reconeixement internacional (p.ex. Gamification World Congress'13, a Barcelona; SIDeR'16 i '17, a Holanda i Suècia; NordiCHI'16, a Suècia; EFOOD, a Lisboa; DIS'17 i '18, a Escòcia i Hong Kong; o CHI, a Escòcia) i revistes acadèmiques (p.ex. Bit y Aparte o International Journal of Food Design). Paral·lelament a la seva recerca acadèmica, en Ferran col·labora amb diverses institucions com a consultor en disseny d'experiències lúdiques, tant a nivell professional com docent, com per exemple la Kolding Designskolen a Dinamarca.

L'Ambaixador a les xarxes