Maria

Maria Cambil de Tena

cambilmaria@gmail.com

ALTURA 1.66mPEU 36PANTALÓ 34CAMISA S

Interpretació Direcció Dramaturgia Docència d'arts escèniques Teatre de text Gestió cultural

Guitarra i cant bàsics

BIOGRAFIA

Maria Cambil, actriu, creadora escènica i educadora. Estudia Arts Escèniques a l’Escola Universitària ERAM. Des de 2017 practica la pedagogia teatral amb infants i joves a la ciutat de Girona i rodalies.

Com a actriu en cinema actua al capítol pilot de la minisèrie Nubes de azúcar (2020) (prod. El Terrat i dir. David Ruiz Juanola), actua a LA PROVA (2020) (dir. Terenci Coromina i Maria Pau Pigem, en postproducció). Protagonitza Brot (2021) (dir. Neus Pagés). Protagonitza Punto y coma (2018) (dir. Judith Carmona), guanyador del premi millor videocreació a la V Biennal Internacional Dona i Cinema, i protagonitza ABREACCIÓ (2019) (dir. David Alzina i Petra Vilanova), guardonat com a millor Teaser a l’ERAM Presenta 2019.

En teatre, escriu, dirigeix i interpreta ANOMALIA Y EXCEPCION, en gira la temporada 21/22. Interpreta un dels personatges principals a “El llindar de l’oblit” d’Eironeia Produccions (dir. Joan Solana) que s’estrenarà a la tardor del 2021 a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles. Fa el disseny de llum i so de Que el món s'acabi és culpa meva de l'Assiociació la intempèrie, estrena setembre 2021. Participa en diferents creacions col·lectives com “The wolf” (2019), “Magadan” (2019), “Noro” (2018). Fa Antígona a l’ANTÍGONA de Jean Anouilh el (2018) (dir. Sílvia Escuder), entre altres tallers i projectes vinculats a l’àmbit universitari.

El 20 de maig de 2021 estrenarà “Anomalía y Excepción” al Centre de Creació d’Arts Escèniques el Canal, de la qual ella mateixa en fa l’autoria i la direcció.

Fa l’ajudantia de direcció de "Els Àngels no tenen fills" (estrena 3r trimestre 2021), de Clàudia Cedó. “La Meva Violència” (2021), de Llàtzer Garcia (prod. Produït per H.I.I.I.T, al Tantarantana) i d’ “Els Somnàmbuls” el 2019 de Llàtzer Garcia (prod. Punt Produccions, a La Sala Planeta, a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles i a Escenari Brossa). Codirigeix un taller de 1r de GAE, L’Onada el 2020 amb Sílvia Escuder i Eva Ferrer (Centre de Creació d’Arts Escèniques el Canal). Dirigeix el col·lectiu de joves de l’ERAM Zeta al musical “Jo sóc fatal per buscar títols”, l’estiu del 2019.”

Sempre implicada en l’àmbit de l’educació, treballa com a dinamitzadora pedagògica i professora de teatre a l’ERAM Zeta des de 2018, i va treballar com a monitora, finalment dirigint el projecte sociocultural de l’espai de lleure i oci infantil LA PAULECA del Barri de Sant Pau de Girona del 2016 al 2019.

Galeria de fotos de Maria Cambil
Galeria de fotos de Maria Cambil
Galeria de fotos de Maria Cambil
ANTERIOR SEGÜENT

ÚLTIMS PROJECTES

Videoclip L'amor que fem - El Diluvi

Actriu

2020

Anunci Borges - Menos ruido y más nueces

Actriu

2019

Els somnàmbuls - Llàtzer Garcia

Assistència de direcció

2019

Punto y coma shortfilm

Actriu

2018

Abreacció (Teaser)

Actriu

2018

Antígona - Jean Anuilh

Interpretació d'Antígona

2018

Happy Sunrise, spot publicitari

Participació a l'spot publicitari com actriu.

2014

Novaveu - Apartat jove del Recomana, Punt Diari

Crítica teatral

0

IDIOMES

CATALÀ

Idioma Matern

CASTELLÀ

Idioma Matern

ANGLÈS

Nivell mig

FRANCÈS

Nivell baix

whatsapp