L’OR BLAU, Exposició per concienciar del cosum de l'aigua

Sota la direcció de Joan Planas, professor de Disseny Interactiu a l'ERAM, i els exalumnes Pau Horta Lladó i Pol Valverde.

L’empresa Domestic Data Streamers (DDS), formada per un equip de professionals que s’encarreguen de transformar dades en sistemes i experiències interactives,  presenta l’exposició L’OR BLAU, un dels seus últims treballs. La mostra estarà oberta al públic fins al 18 d’abril del 2021 al Palau Robert de Barcelona.

Sota la direcció de Joan Planas, professor de Disseny Interactiu a l'ERAM, els exalumnes Pau Horta i Pol Valverde s'han encarregat íntegrament del desenvolupament de les peces exposades. 

L’exposició consta de tres peces. En primer lloc, la peça “Tu i l’Aigua”, una App interactiva multipantalla que permet a l’usuari descriure subjectivament que és l'aigua. Seguidament aquesta resposta entra en un mar de respostes flotants associades a unes imatges d'imaginari col·lectiu.

En segon lloc, la peça “El cicle de l’aigua”. És una instal·lació lumínica que discorre a través d’unes "canonades" de LED. Mitjançant un recorregut sonor i visual es dóna a conèixer tot el procés que segueix l'aigua, començant per la seva captura als rius, seguit  dels processos de potabilització, ús domèstic i/o industrial i el seu retorn al medi.

Per últim a la darrera sala d’exposició Joan Planes ha elaborat la peça “Futurs Hídrics”, és una peça interactiva on el visitant pot decidir i/o votar quin creu que hauria de ser el futur de l'aigua a partir d'una pregunta que se li fa prèviament. El desenvolupament electrònic, la programació i el disseny de la interfície l'ha portat íntegrament ell.

Més informació