L’INPUT mira amunt

Girona acull INPUT, la primera mostra fotogràfica de talent emergent a l’espai públic. Per primera vegada a Catalunya les banderoles, espai reservat per la publicitat, es transformaran en una exposició a l’aire lliure.

Neix la mostra fotogràfica INPUT, projecte seleccionat per una de les beques KREAS 2020 de l'Ajuntament de Girona i que també compta amb el suport de la Diputació de Girona, vol donar visibilitat al talent emergent de les comarques gironines.

A partir del 10 de novembre el públic gironí podrà gaudir d’una exposició a l’aire lliure diferent i sorprenent en el Parc Central. Els espais com les banderoles, reservats habitualment per la publicitat serà el marc perfecte per donar visibilitat als nous talents del món fotogràfic, i les seves creacions, per conquerir així l’espai públic.

En aquesta primera edició, la mostra ha col·laborat amb l’Escola Universitària ERAM per seleccionar les dues finalistes; Marta Ribas i Mar Yue Teixidor. Els dos projectes són una mostra del talent i el potencial de l’art local i el valor del kilòmetre zero. L'associació amb l'ERAM sorgeix de manera natural, una escola que durant els últims anys ha començat a generar talent per nodrir el sector audiovisual gironí, i que des de l'INPUT no s'ha volgut deixar perdre aquesta gran oportunitat. 

Contra-utopia és el projecte de la palamosina de 22 anys, Marta Ribas. Un projecte fotogràfic basat en la progressió d'una societat utòpica cap a una imminent distopia on el protagonista ens condueix a través de la idealització del futur, i conclou amb les parts més negatives i indesitjables d'aquest futur distòpic.

A l'altra banda, la proposta de la gironina de 21 anys, Mar Yue Teixidor, anomenada SUBSOL, un assaig fotogràfic que arrenca amb un discurs enfocat al temps i que posa en dubte la permanència de la memòria.

La mostra INPUT, té per objectiu dinamitzar l’espai públic de la ciutat en un espai d’exposició i contemplació dels joves fotògrafs de la província, per esdevenir en un puntal per a la cultura visual. 

La mostra neix per evidenciar aquest món cada dia més digital i canviant, on les xarxes socials revelen milions de fotografies al dia i on la força d'aquestes s'esvaeix en un mar semiòtic impossible d'aturar. És per aquest motiu que aposta per una mostra física i en un espai públic.

 

 

whatsapp