L'ERAM participa per primer cop en la festa de la llum VIBRA que canviarà espais urbans de Girona

Els alumnes de l’ERAM transformaran el Parc Central i la Plaça Assumpció de Girona en experiències visuals innovadores i creatives.

L’ERAM participa amb dues accions de creació pròpia: ÈTER, al Parc Central, i ARXIPÈLAG, a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís.

Aquest any, l’ERAM estarà present per primera vegada a la Festa de la llum VIBRA amb els projectes creats pels alumnes dels graus de Comunicació Audiovisual i Multimèdia i en Arts Escèniques. Es tracta doncs de posar la creativitat dels joves al servei de la cultura gironina.

La segona edició de la festa de la llum VIBRA, organitzat per l’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de diversos col·lectius i entitats, aplegarà del 21 al 23 de desembre a diversos espais de la ciutat el VIBRA ofereix un recorregut a través d’experiències audiovisuals immersives úniques transformant espais urbans a través de la llum, la innovació i la creativitat.

Èter

En aquest projecte, els alumnes del Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia crearan al Parc Central de Girona un jardí lumínic i interactiu, elaborat de manera artesanal, amb material simple, sostenible i a l’abast de tothom. Segons Jordi Márquez, coordinador del projecte, “es tracta d’un espai d’experimentació, en el qual els alumnes volen transmetre els quatre eixos bàsics del VIBRA: tecnologia, cohesió social, creativitat i sostenibilitat. Fins i tot les xarxes socials hi tenen cabuda.”

Així, l’espectador podrà contemplar canvis sonors i lumínics, les plantes es modificaran i els insectes complementaran una atmosfera cromàtica, intima i màgica.

Èter. 21, 22 i 23 de desembre al Parc Central de Girona. De 17:00 a 22:00 h.

 

Arxipèlag

Aquesta és  una iniciativa conjunta de la festa de la llum VIBRA, el Mercat de la Volta i el Grau en Arts Escèniques, que han col·laborat per crear en un espai emblemàtic de la ciutat, com és la plaça de l’Assumpció del barri de Sant Narcís de Girona, tot un seguit d’accions que tenen com a punt de partida elements tan quotidians com són una taula i una cadira. A partir d’aquí, els alumnes de l’ERAM han creat dotze instal·lacions a mig camí entre les arts escèniques, les arts visuals i l’artesania digital.

En aquesta producció, els alumnes han estat acompanyats per Jordi Duran i Roldós i Melissa Caminha, professors del GAE a l’ERAM. Els dos destaquen que el desenvolupament del projecte “ha estat molt enriquidor perquè la col·laboració entre les tres institucions ha estat directa, intensa i horitzontal. Tothom tenia ganes d’aprendre." "S’ha treballat especialment la intimitat a l’espai públic, fent valdre el barri de Sant Narcís com a motor  de comunitat. El resultat són instal·lacions molt variades de petit format, un paisatge que busca també el diàleg amb les paradetes del mercat de La Volta."

21, 22 i 23 de desembre a la plaça de l’Assumpció del barri de Sant Narcís de Girona. De 17:00h a 22:00h.

 

Més informació del VIBRA 

imatge.text
imatge.text
imatge.text
imatge.text

M'agradaria estar informat de les novetats

Subscriu-te al butlletí electrònic de l'ERAM