Estrena dels muntatges escènics del Grau en Arts Escèniques

Xicu Masó, Sílvia Escuder, Llàtzer Garcia, María García Vera, Jordi Duran i Juan Miranda són els directors i directores dels muntatges, que formen part de les assignatures anomenades “Àmbits de creació” del Grau en Arts Escèniques.

L’ERAM ofereix l’únic estudi universitari oficial de Catalunya en el camp de les arts escèniques, i un dels dos a tot l’Estat espanyol.

L'alumnat del Grau d’Arts Escèniques de l’ERAM afronta el final de curs amb un seguit de muntatges teatrals que compten amb la col·laboració de coneguts professionals de l’escena.

Així, al Teatre de Salt es podrà veure, el 6 i 7 de juny, Motius personals, un retrat generacional, sota la direcció de Xicu Masó, format per les reflexions dels alumnes, una resposta a la incomprensió social. El 10 de juny s’estrenarà al Centre d’Arts Escèniques El Canal de Salt La malaltia de la joventut de Ferdinand Bruckner, dirigida de Sílvia Escuder, que reflecteix l’esperit dels anys posteriors a la I Guerra Mundial a Viena en el microcosmos d’una casa d’estudiants de Medicina. Per la seva banda, Llàtzer Garcia ha adaptat i dirigit una versió de La nostra ciutat de Thronton Wilder, una obra coral sobre el pas del temps i una colpidora reflexió sobre la consciència de viure, que es podrà veure també a El Canal els propers 17 i 18 de juny.

Tots aquests muntatges pertanyen al primer curs del Grau d’Arts Escèniques i s’engloben dins els assignatures anomenades “Àmbits de creació”, instruments docents en els quals l’alumnat aprenen les diferents facetes del fet escènic.

Pel que fa al segon curs del grau, al Teatre de Salt s’estrenarà, els dies 13 i 14 de juny, un espectacle musical de creació amb textos d’Angèlica Lidell, Itxaso Corral i les mateixes alumnes, sota la direcció de María García VeraW.I.T.C.H. (Conspiració Tel·lúrica Internacional de les Dones de l’Infern), en què tretze dones ens convoquen a un concert secret per qüestionar el futur, la revolució de gènere i a si mateixes.

El Teatre de Bescanó acollirà el 19 i 20 de juny, Magadan, dirigida per Jordi Duran, que combina cançons que fan història i menjars que ens porten a la infància i a altres continents. I per acabar, l’espectacle Rojo azulado casi negro, dirigit per Juan Miranda, que desglossa les passions, els desigs i els colors de l’univers de Pedro Almodóvar, es presentarà al Centre d’Arts Escèniques El Canal de Salt els propers 21 i 22 de juny.

Aquests tres muntatges tenen un component musical fonamental que forma part de l’itinerari curricular del grau.

 

imatge.text
imatge.text
imatge.text
imatge.text
imatge.text
imatge.text

M'agradaria estar informat de les novetats

Subscriu-te al butlletí electrònic de l'ERAM