Carolina Martínez inaugura les sessions de la tardor al Xcèntric del CCCB

La Carolina, professora de l'ERAM, inaugura el dia 4 d'octubre amb una sessió sobre Maya Deren.

Escriure el cinema. Textos de cineastes essencials

Sessions sobre Maya Deren, Jean Epstein, Jean-Luc Godard, Dziga Vértov, Stan Brakhage, Hollis Frampton, Harun Farocki i Glauber Rocha

Aula Xcèntric

Del 04 d'octubre al 29 de novembre, dimarts // 18.30

Quan sostenia que "escriure sobre cinema ja és fer-lo", Jean-Luc Godard no distingia entre l'escriptura i l'acte de fer cinema. Aproximar-nos a l'obra d'un cineasta a través dels seus escrits, doncs, ens pot aportar noves perspectives sobre la seva obra i la seva visió del cinema i del món.

 

Xcèntric és un lloc de trobada per a públic, cineastes i estudiosos àvids de gaudir d’un cinema visionari.

Xcèntric és, des del 2001, el programa de cinema estable del CCCB, amb projeccions regulars a l’hivern i la primavera i activitats al llarg de l’any.

La cura en la programació i la producció de cada sessió, a més de la voluntat de projectar les peces en el seu format original, fan que cada convocatòria sigui un petit esdeveniment únic. Els continguts s’han anat ampliant en gèneres i temàtiques, però sempre mostrant obres de creació personal, obertes a l’experimentació i l’assaig.

Al llarg dels anys ha anat sumant activitats pedagògiques, teòriques i pràctiques, trobades amb cineastes i especialistes, publicacions, programes itinerants i produccions pròpies, a més d’un espai únic: l’Arxiu Xcèntric.

Gràcies a les projeccions, l’Arxiu i les diferents activitats, Xcèntric, el cinema del CCCB, no tan sols ocupa un espai rellevant a la Barcelona cultural, sinó que rep importants mostres d’estima internacional per la tasca que exerceix.

 

Més informació de les sessions

whatsapp