"Atlàntida o com desaparèixer", treball final de grau del Grau en Arts Escèniques

De la creació, que es podrà veure els dies 23 i 24 de maig a El Canal de Salt, sortirà el treball final de grau de les 6 alumnes participants.

Qui no ha desitjat desaparèixer? Qui no ha temut desaparèixer? I si l'única manera de fer una obra de teatre sobre la desaparició fos senzillament no fer-la?

Totes aquestes preguntes sobrevolen Atlàntida o com desaparèixer, treball final de grau de les alumnes del Grau d’Arts Escèniques, dirigit per Alberto Conejero, un dels dramaturgs i directors teatrals més actius de l’escena contemporània. Aquest muntatge es podrà veure el 23 i el 24 de maig al Centre d’Arts Escèniques El Canal de Salt.

En aquesta creació calidoscòpica, que té com a punt de partida L'Atlàntida de Jacint Verdaguer, convergeixen les diferents poètiques que l’alumnat ha adquirit durant la seva formació a l’ERAM, el centre que ofereix l´únic estudi universitari oficial de Catalunya en el camp de les arts escèniques, i un dels dos a tot l’Estat espanyol. Per a tots i totes (Abril, Ari, Eva, Ferran, Paula i Yaiza), aquest muntatge final d'estudis significa un punt d'arribada però, sobretot, d'inici del seu camí professional.

L’obra s’ha treballat des de les eines de l’autoficció per donar a les sis alumnes l’oportunitat d’ocupar una de les “càpsules” de la mostra: d'aquí la seva naturalesa fragmentària encara que cohesionada pel concepte de "desaparició", que lliga dramatúrgicament la mostra.

Alberto Conejero també destaca que “no es tracta de generar l'espectacle més rodó sinó d'explorar les poètiques i anhels de les alumnes. Hi haurà fissures, és clar; zones fràgils i fins i tot vacil·lants. Per a mi és important que el treball sigui honest, que no tracti d'ocultar els obstacles del procés i fins i tot zones compromeses. Ha de servir per fer un diagnòstic, un examen, de la seva potència creadora i no generar una aparença d'espectacle tancat.”

Més informació i entrades

imatge.text

M'agradaria estar informat de les novetats

Subscriu-te al butlletí electrònic de l'ERAM